HI*STRUNG R&B VOL. 05 – HONEY BUNCH

Artiest info
Website
facebook
 

ATOMATIC en KOKO MOJO Records zijn zelfstandige divisies van het ROCKSTAR Records Limited. Het label werd in 1979 opgericht en is gevestigd in het Spindrift Records House in Clacton-on-Sea in het graafschap Essex, UK. De zetel van KM Records is gevestigd in de tweede grootste stad van Ierland, Cork.

De huis DJ, die heelwat cd’s voor KM compileerde is Victor Mac, beter bekend als “Little” Victor, The Beale Street Blues Bopper en ook DJ “Mojo” Man. Voor de serie ‘HI*STRUNG R&B’ nam Dee Jay Mark Armstrong deze taak opzich. Hij verzamelde voor ‘VOL. 05 HONEY BUNCH’ 28 opwindeNDE r&b rockers met een vleugje doo wop met de nadruk op jive-dansen. De opwindende r&b dance-fest-geluiden zijn afkomstig uit de jaren 1951 tot 1963. “Cut a rug kids and go crazy” (creëer een dansplek en laat je gaan) is hier de boodschap.

Elk Hi*Strung R&B album heeft een subtitel: (KM-CD-181) Vol.01 ‘Rock House’, (KM-CD-182) Vol.02 ‘Chop Chop’, (KM-CD-183) Vol.03 ‘Do It’, (KM-CD-184) Vol.04 ‘Yes, Baby’ (KM-CD-185). De hoes van de serie is een ontwerp van artiest Gito Lima en de nummers zijn gemasterd voor het best mogelijke geluid door het masteringteam in de koko-mojo studio in El Paso, Texas. De 28 nummers op de tracklist zijn van bekende en onbekende artiesten, er is een overvloed aan originele nummers en een aantal extreem interessante coverversies.

HI*STRUNG R&B VOL.05 – HONEY BUNCH

Om je aan het dansen te krijgen koos Mark Armstrong ook op dit volume voor heel wat onbekende vaak zwarte artiesten/bands. Met de titelsong en met THE DU DROPPERS opent het album. De groep begon als een gospelgroep in 1952. De originele leden van de Du Droppers waren Junior Ginyard op lead, Willie en Harvey Ray op tenor en bariton en Eddie Hashow op bas (al snel vervangen door Bob Kornegay. Hun eerste plaat “Can't Do Sixty No More” (1952) was een antwoord op de enorme hit van The Dominoes, "Sixty Minute Man". JOHNNY OTIS (°1921†2012) was een Amerikaanse bandleider, muzikant, talentscout, auteur en labeleigenaar. Hij was de vader van gitarist Shuggie Otis en drummer Nicky Otis (Nick Otis). Samen met MARCI LEE, doet hij een zijn gekende hitje, “Telephone Baby”.

Van THE PLATTERS viel de keuze op “Darktown Strutters Ball”, een minder bekend nummer. Shelton Brooks schreef het nummer en het nummer werd in 1957 uitgebracht. Uiteraard kon het niet tippen aan  hun “Only You” supper hit, toen de groep bestond uit lead tenor Tony Williams, David Lynch, Paul Robi, Herb Reed & Zola Taylor. The Platters waren een van de eerste Afro-Amerikaanse groepen die werden geaccepteerd als een belangrijke hitlijstgroep.

Een track die naar blues laat vermoeden is “Old Gall and New Gal Blues” van IVORY JOE HUNTER (°1911†1974), een Amerikaanse r&b en blues singer-songwriter en pianist. Verwr hem niet met naamgenoten: Motown songwriter Ivy Jo Hunter en/of Motown pianist, Joe Hunter. Of hij hier met de dames een blues man is, beoordeel je maar zelf. ROY HAMILTON brengt het gekende “You Got Me Reeling and Rocking”, EDNA BROWN “Whole Lotta Lovin’”, ETTA JAMES “That’s All” en BILLY BLAND, om af te sluiten, “Oh, You for Me”. Ook hier gold, LET’s HAVE a PARTY!

Eric Schuurmans